Suodatin

Info

Marjapensaat ja -köynnökset
Itse kasvatettu maistuu kaikkein parhaimmalta!

Taimipihaltamme löydät terveet ja satoisat lajikkeet niin vadelmista, mustikoista kuin minikiiveistäkin. Kasvata tuttuja lajikkeita sekä tutustu uutuuksiimme. Valitsemalla monia eri lajeja ja lajikkeita saat nauttia vastapoimitun sadon aromeista aikaisesta keväästä syyskesään saakka.

Marjapensaat ja -köynnökset

Alatuoteryhmät

 • Herukat
  Herukkapensaat tuottavat vuosittain runsaan sadon, joka sopii tuorekäyttöön, mehuihin ja hilloihin.


  Tuttujen suosikkien lisäksi valikoimissamme ovat monet uudet kotimaiset lajikkeet.


  Kasvattamisen arvoisia ovat myös rungolliset herukkapensaat. Ne sopivat pienillekin pihoille sekä puutarhan koristeeksi. Sato on niistä helppo poimia.

 • Karviaiset
  Karviaiset ovat hyötytarhan varmimpia sadontuottajia. Ne ovat helppohoitoisia ja menestyvät monenlaisilla kasvupaikoilla. Maukkaat marjat sopivat sekä tuore- että talouskäyttöön.


  Rungolliset karviaispensaat ovat hyötytarhan kiva erikoisuus. Pikkupuut sopivat pienillekin pihoille ja niistä sato on helppo poimia.

 • Vadelmat
  Vadelmissa on runsaasti valinnan varaa. Marjatarhassa voi kasvattaa perinteisiä puutarhavadelmia, pensas- tai satovadelmia.

  Kokeile myös mustamarjaisten karhunvadelmien kasvatusta. Ne tuottavat lämpimällä seinustalla sekä kasvihuoneessa runsaita satoja.

 • Pensasmustikat
  Pensasmustikoissa parasta on niiden suuri marjakoko sekä mahtava maku. Ne eivät myöskään värjää kuten tuttu metsämustikka.


  Istuta taimet happameen rodomultaan sekä huolehdi kastelusta kuivina kausina. Istuta vierekkäin myös eri lajikkeita pölytyksen varmistamiseksi. Tällöin sadosta tulee runsain sekä laadultaan parhain.

 • Tyrnit
  Tyrnimarjat suorastaan pursuavat vitamiineja. Aurinkoisilla paikoilla sato on runsain ja sitä voi kerätä pensaista pitkälle syksyyn saakka. Istuta samaan ryhmään sekä emi- että hedepensaita. Hedepensaat eivät tuota marjoja, mutta ne ovat välttämättömiä pölytyksessä.

 • Viiniköynnökset
  Viiniköynnösten kasvatus jatkaa suosiotaan. Ne tuottavat kotipuutarhassa runsaasti maukasta satoa.


  Varaa taimille paikka lämpimältä eteläseinustalta tai kasvihuoneesta. Runsas lämpö varmistaa rypäleterttujen kypsymisen sekä köynnösten hyvän tuleentumisen syksyllä.


 • Mansikat
  Oman maan mansikkaa ei voi vastustaa...


  Pienen mansikkamaan voi perustaa vaikka kukkapenkin jatkeeksi. Istuttamalla eri aikaan kypsyviä lajikkeita pääset nauttimaan tuoreesta sadosta pitkään.


  Parvekkeille paras valinta on amppelimansikka. Se tuottaa makeita mansikoita koko kesän ajan.


 • Muut hyötykasvit
  Puutarhassa voi kasvattaa monenmoista herkkua.
  Monipuolinen kasvivalikoima antaa ihania makuelämyksiä sekä satoa koko kesäksi.

  Hyötytarhan lisäksi useat lajit sopivat kasvamaan myös koristekasvien joukkoon.