Suodatin

Info

Hedelmäpuut
Hedelmäpuut palkitsevat kasvattajansa kauniilla kevään kukinnalla sekä maukkaalla sadolla.

Valikoimissamme ovat kotimaiset kestävät taimet sekä parhaimmat lajikkeet omena- luumu-, kirsikka- ja päärynäpuista. Kasviharrastajille tarjolla on myös monia erikoisuuksia kuten valkokirsikkaa, persikkaa ja aprikoosia.

Taimet saapuvat myymäläämme huhtikuun puolivälistä alkaen, kevään säiden edistymisen mukaisesti.

Hyvät vinkit kasvatukseen löydät ohjesivuiltamme.

Hedelmäpuut

Alatuoteryhmät

 • Omenapuut
  Omenapuissamme on valinnanvaraa! Istuttamalla kesä-, syys- ja talvilajikkeita saat maukkaita omenia herkutteluun, säilöntään sekä talven varalle.

  Pienille pihoille sopivat mainiosti perheomenapuut tai kapeakasvuiset pilariomenapuut.

  Kotipuutarhaan haluamme erityisesti suositella myös omenaruvelle vastustuskykyisiä Siloposki-lajikeryhmän omenia. Kun omenarupea ei esiinny, myös muumiotauti vähenee merkittävästi.
 • Luumupuut
  Mehevät luumut ovat hyötytarhan herkullisimpia hedelmiä. Valikoimissamme on perinteisiä kotimaisia luumukantoja sekä lupaavia uusia erikoisuuksia.
 • Herkkuluumut
  Herkkuluumut tunnetaan myös kirsikkaluumujen nimellä. Ne ovat sadoiltaan runsaita ja maultaan mehevän herkullisia. Herkkuluumut sopivat mainiosti myös koristepuiksi runsaan keväisen kukintansa ansiosta.

 • Kirsikkapuut
  Kirsikkapuut tarjoavat ihanaa kevään kukinta sekä runsaasti aromikasta satoa.

  Myymälästämme löydät kestävät hapankirsikat, herkulliset makeakirsikat sekä matalakasvuiset pensaskirsikat. Ammattitaitoiset myyjämme auttavat mielellään, juuri sinun puutarhasi kasvuolosuhteisiin sopivan lajikkeen löytämisessä.
 • Päärynäpuut
  Päärynäpuut viihtyvät mainiosti kotipuutarhassa. Ne kukkivat aikaisin keväällä ja tuottavat syyskesällä runsaita satoja. Kuten omenissa, myös päärynissä on saatavilla kesä- ja syyslajikkeita. Viileässä varastossa syyspäärynien hedelmät säilyvät jopa marras-joulukuulle saakka. Yhä suositummaksi on noussut perhepäärynä - sopiva pieneenkin pihaan.

  Erityisesti suosittelemme Makuisa-ryhmän lajikkeita. Ne satoisia, talven- ja ruvenkestäviä, mehukkaita sekä hyvänmakuisia herkuttelupäärynöitä.
 • Muut hedelmäpuut
  Erikoishedelmien kasvatus on kiehtovaa - jokainen kypsyvä hedelmä on kasvattajalleen ihana nautinto.

  Persikoiden ja aprikoosien kasvatusta kannattaa kokeilla kasvihuoneessa tai lämpimillä paikoilla avomaalla. Erikoishedelmät viihtyvät myös isoissa ruukuissa lämpimällä patiolla tai parvekkeella. Ruukkuviljelyssä kasvit siirretään syksyllä viileään varastoon tai talvisuojataan hyvin kasvupaikalleen.