Passionhedelmä

Etelä-Amerikasta kotoisin oleva punapassio eli passionhedelmä on ainavihanta köynnös, joka tuottaa syötävää hedelmää. Köynnös on voimakaskasvuinen ja vaatii tuentaa. Se tarttuu kärhillään kiinni monenlaisiin tukiin. Frederich-lajikkeen kesällä puhkeavat kauniit kukat ovat valkovioletit, päältä kiharaiset. Syksyllä kypsyvät makeankirpeät hedelmät ovat väriltään ruskeanvioletteja. Hedelmiä voi kypsyttää muutaman päivän myös sisällä, jolloin niistä tulee makeampia. Frederich-lajike on itsepölytteinen.

Kasvata punapassiota kesällä ulkona, aurinkoisella ja lämpimällä paikalla seinustalla tai parvekkeella. Ruukkukasvatus helpottaa taimen talvisäilytystä. Kasvualustan tulisi olla kalkkipitoista ja kuohkean hiekkamultaista. Hyvä salaojitus on tärkeää. Lannoita köynnöstä kasvukaudella säännöllisesti. Marjakasvilannoitteiden ravinnesuhteet kasvattavat hedelmiä parhaiten. Liian suuri typpipitoisuus kasvattaa vain lehtimassaa. Kastele säännöllisesti. Varsinkin kukinnan ja sadon aikana kasvi vaatii runsaasti vettä.

Punapassion saa säilymään monivuotisena talven yli viileässä ja valoisassa paikassa. Paras lämpötila on n. +5...+10 ºC. Keväällä se siirretään tarvittaessa isompaan ruukkuun ja siirretään ulos vasta, kun ilma on lämmennyt ja yöpakkaset ovat ohi.

Copyright; Kauppila Oy; kaikki oikeudet pidätetään.