Peruna - viljelyruukussa

 

POTATOPOT - Superuutuus

Tee helpoksi omien uusien perunoiden kasvatus!

 Kaksiosainen VILJELYRUUKKU 'ämpäriperunan' kasvatukseen.

 Tilavuus 12 litraa. Kaksoispohjassa pieni vesitila tasaisen kosteuden varmistamiseen.

PotatoPotissa pystyt seuraamaan uuden perunan sadonkasvua. Voit korjata siististi ja helposti uusia perunoita samaan aikaan, kun uutta satoa kasvaa.

Istuta 3 kpl hyvin idätettyä siemenperunaa, peruslannoitettuun turvemultaseokseen lähelle potin keskustaa, noin 10 cm päähän toisistaan. Jätä yläreunaan 2-3 cm kasteluvara. Kastele multa tasaisen kosteaksi. Voit asettaa potin päälle kirkkaan muovilevyn, niin mullassa pysyy tasaisempi kosteus ja lämpö.

Lannoita kastelun yhteydessä kerran viikossa tai käytä pitkävaikutteisia luonnonlannoitetta perusmullassa, niin saat perunat kasvamaan pitkälle kesään. Peruna kasvaa parhaiten valoisassa ja keskilämpöisessä paikassa, 15-18 astetta, joten kuumaa parveketta tai kasvihuonetta kannattaa tuulettaa tai siirtää perunat hieman viileämpään paikkaan. Mikäli perunanvarret kasvavat liikaa rentoa pituutta, varsia voi lyhentää 30-50 cm mittaisiksi. Niihin tulee kuitenkin jäädä vihreitä lehtiä, jotta kasvu ja kasvin yhteyttäminen onnistuu.


SUOSITELTAVIA LAJIKKEITA aikaiseen pottiviljeyyn ovat Amandine, Linzer Delikatess ja Annabelle.

Hyvä esi-idätys n. 20 asteen lämmössä ja valoisassa paikassa nopeuttaa uusien perunoiden kasvua/valmistumista jopa 2-3 viikkoa!

Viljele kerralla useampaa pottia niin saat kaikista tasaista satoa ja voit kerätä tasakokoisia perunoita pitkin kasvukautta. Pottiviljely on kaikin tavoin siistiä ja puhdasta ja myös tauditonta, koska kasvualusta on helppo vaihtaa vuosittain. Samalla tulee potitkin puhdistettua ja pestyä, jolloin ne ovat puhtaina käyttöön uudelle kasvukaudelle. Potit ovat korkealaatuista UV-suojattua muovia, jotka kestävät normaalikäytössä vuosikausia.

Copyright; Kauppila Oy; kaikki oikeudet pidätetään.