Stevia

 Stevia – ainutlaatuinen luonnonkasvi

Stevia on ainutlaatuinen luonnonkasvi, joka kasvaa pienenä pensaana mm. Etelä-Amerikassa. Meillä sitä voi kasvattaa koristekasvina valoisilla kasvupaikoilla. Stevia-kasvin käyttö elintarvikkeena ei ole hyväksyttyä.

 Aurinkoa ja lämpöä

Stevia viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä ikkunalaudalla tai kasvihuoneessa ruukuissa, kesäaikana myös ulkona puutarhassa. Kasvualustan tulisi olla kevyttä ja hyvin läpäisevää, mutta runsasravinteista. Kasvualustaan on hyvä lisätä kompostimultaa sekä kuohkeuden varmistamiseksi lecasoraa, karkeaa hiekkaa tai kuorikatetta. Valitse ruukku, jonka pohjassa on reikä, jotta ylimääräinen kasteluvesi poistuu nopeasti. Muista välttää liikakastelua ja etenkin aluslautasella seisovaa vettä.

 Kasvatuksen alkuun

Steviaa voi kasvattaa siemenistä, valitettavasti ne itävät melko huonosti. Huomattavasti varmempi ja nopeampi tapa on hankkia taimia ja jatkokasvattaa ne tilavissa ruukuissa.

Paras kasvusto kehittyy luonnollisesti kesän auringossa, vähässä valossa taimista tulee hentoja ja venyneitä. Kasvi on arka kylmälle, yöhallojen uhatessa suojaa taimet esim. hallaharsolla. Kasvia voi leikata kesän aikana, jotta kasvustot tuuhenevat ja haaroittuvat hyvin.

Copyright; Kauppila Oy; kaikki oikeudet pidätetään.