Riippahopeapäärynä

Pyrus salicifolia 'Pendula'

Ominaisuudet: Riippahopeapäärynä on kaunis kaikkina vuodenaikoina: toukokuussa puu kukkii valkoisin kukin, niistä myöhemmin kehittyvät vihreät pikku päärynät ovat mauttomia, mutta ne säilyvät puussa kauan koristeellisena. Lehdet ovat hopeaharmaat ja muistuttavat pajunlehtiä. Oksat ovat pitkiä ja alkavat vanhemmiten upeasti riippumaan. Upea yksittäispuuna esim. vesiaiheiden lähellä.

Kasvupaikka: Viihtyy niin auringossa kuin puolivarjossakin, eikä ole maaperän suhteen kovin vaativa, tavallinen multaisa puutarhamaa on sopivaa.

Taimikasvatus:

Tue taimi istutuksen yhteydessä hyvin, jotta runko kasvaa suoraksi.

Nuori riippahopeapäärynän taimi kasvaa luontaisesti suoraan haaroittumatta. Kun taimen runko on pitkä, tulee riippapuusta aikanaan erityisen näyttävä. Tänä keväänä taimen latva on taimistollamme leikattu, jotta rungon oksasilmut alkaisivat puhkeamaan. Tulevan kesän aikana runko alkaa tekemään sivuoksia ja latvus tihenemään.

Jatkohoito:

Kastele juurtumisen aikaan säännöllisesti ja myöhemminkin kuivina aikoina. Lannoitukseksi sopii puutarhan yleislannos kertalannoituksena keväisin. Pitkiä sivuoksia voi vuosittain keväällä typistää, se edistää sivuoksien haaroittumista ja latvuksen tuuhenemista.

Mikäli haluat kasvattaa runkomaisen pikkupuun, poista rungon alaosasta kasvavat sivuoksat haluamasi korkeudelta.

Suojaa talviaikaan taimi myyriltä ja jäniksiltä.

Copyright; Kauppila Oy; kaikki oikeudet pidätetään.