Jouluruusu

 

Jouluruusu kukkii hyvällä hoidolla useita viikkoja!

Näin onnistut:

Kukkivana ruukkukasvina myytävä jouluruusu viihtyy parhaiten viileässä ja valoisassa. Tasainen, mutta niukka kastelu on sopivin. Jouluruusu ei pidä kuivahtamisesta saati liiasta märkyydestä. Mikäli lehdet tai nuput alkavat kellastua, syynä on usein liian lämmin huonelämpö sekä mullan kuivahtaminen.

Kukinnan jälkeen jouluruusu viihtyy edelleen valoisassa ja viileässä. Mietoa kastelulannosta annetaan maaliskuusta lähtien, kun auringon valon määrä alkaa lisääntyä. Jos nykyajan huonetiloista ei löydy sopivan viileää kasvatuspaikkaa, voivat lehdet alkaa lakastua. Yleensä kuitenkin mullassa olevat silmut säilyvät elinvoimaisina eli taimi kannattaa siirtää viileään varastoon tai autotalliin ja istuttaa keväällä ulos puutarhaan. Muista varastossakin kastelu, ettei multa kuivahda kokonaan. Maan lämmettyä toukokuussa jouluruusun voi istuttaa perennapenkkiin tai matalien kääpiöhavujen seuralaiseksi. Paras kasvupaikka on puolivarjossa, multaisessa maassa. Jouluruusu on monivuotinen, talvenkestävä perenna. Tulevina vuosina puutarhassa se kukkii aikaisin keväällä, heti kun lumet sulavat.

Leutoina aikoina jouluruusu viihtyy myös ruukuissa patioilla tai parvekkeella ja kukintaa kestää pitkään. Jouluruusu kestää hyvin kylmyyttä, mutta pakkasten uhatessa taimet kannattaa nostaa suojaan sisätiloihin.

Copyright; Kauppila Oy; kaikki oikeudet pidätetään